Mensen

Mensen

Je herkent het vast wel, van die situaties waar je telkens tegen aan loopt en waarbij je er maar niet in slaagt om deze effectief aan te pakken. Of het op het werk is of in je persoonlijke leven, telkens komen ze terug en beïnvloeden ze je relaties met anderen, je prestaties op het werk en je tevredenheid over je eigen leven in het algemeen.

Ontologisch coachen helpt je om dieper en fundamenteel inzicht te krijgen in jezelf en de reden waarom bepaalde zaken niet gaan zoals je zou willen. Dit nieuwe perspectief geeft je een andere kijk op de situatie en nieuwe mogelijkheden om kwesties eenvoudig en snel te veranderen.

Voor welke zaken kan ik bij een ontologisch coach terecht?

Eigenlijk kan je voor elk soort probleem, ambitie of vraag over je leven en werk bij een ontologisch coach terecht. Veel voorkomende kwesties zijn bijvoorbeeld de relaties met partners, familie of vrienden, het functioneren op het werk of samenwerken met anderem, het maken van keuzes ten aanzien van de toekomst van je werk en leven en de omgang met bepaalde situaties.

Voor wie is ontologisch coachen?

Ontologisch coachen houdt zich bezig met de menselijke manier van zijn en is daarom geschikt voor iedereen, ongeacht sekse, leeftijd, opleidingsniveau, culturele achtergrond, et cetera. 

Waarom is ontologisch coachen zo effectief?

Ieder mens draagt de oplossingen voor moeilijke kwesties al latent bij zich. Het punt is dat we om allerlei verschillende redenen deze mogelijkheden niet zien of willen zien. Zaken als opvoeding, cultuur en ervaringen bepalen de denkbeelden en overtuigingen die we over onszelf, over anderen en over de wereld om ons heen ontwikkelen en belemmeren het zicht op de mogelijkheden die we hebben om deze kwesties bevredigend op te lossen en ervan te leren.

In de coaching sessie onderzoeken we samen de achterliggende oordelen en overtuigingen die jouw zicht op de kwestie beïnvloeden. Vaak ontdek je dat je bepaalde overtuigingen al lang met je meedraagt en dat ze je nu meer belemmeren dan helpen om effectief om te gaan met bepaalde situaties. 

Als ontologisch coach deel ik bepaalde kennis en distincties die je helpen een fundamenteel inzicht te krijgen in jouw manier van zijn. Dat inzicht helpt je om bepaalde patronen te doorzien en ruimte te creëren voor nieuwe mogelijkheden voor handelen.

Jij bepaalt

Tijdens een coaching sessie ben jij de baas. Jij bepaalt welk onderwerp we bespreken en onderzoeken tijdens de sessie, welke conclusies je hieruit trekt en welke acties je gaat ondernemen om een bepaalde kwestie aan te pakken. Mocht je het liever niet over een bepaald onderwerp willen praten of is er iets dat je tijdens de coaching niet prettig vindt, dan passen we het onmiddellijk aan. 

Mocht je coaching krijgen vanuit het bedrijf of de organisatie waarvoor je werkzaam bent, bepalen we van te voren, samen met jouw leidinggevende of een HR functionaris, wat het doel van de coaching is en op welke manier we de voortgang gaan meten en evalueren. Gedurende het proces ben jij weer de baas, is alles wat we bespreken vertrouwelijk en ben jij ook degene die verslag uitbrengt aan je werkgever over de resultaten.

Dit eigenaarschap geeft je de kans om het soort coaching te krijgen dat bij je past. Tegelijkertijd geeft het je ook een grote verantwoordelijkheid voor het resultaat.

Resultaten

Ik ken geen andere vorm van coachen die tot dit soort concrete resultaten kan leiden en mensen helpt zaken fundamenteel en duurzaam te veranderen in hun leven. Een veel gehoord commentaar van coachées is dat de coaching hen geholpen heeft een beter zicht te krijgen op wie ze werkelijk zijn en een beter mens te worden. Het stelt hen in staat de persoon te worden die zij willen zijn. Als partner, ouder of vriend, maar ook bijvoorbeeld als collega of leidinggevende op het werk.